Windsurfing i Jeri, Brasilien

Så har Anne og jeg været i Jeri, Brasilien, i en uges tid. I første omgang troede vi at den største udfordring de næste 4 uger ville blive at udtale navnet på byen: “Jericoacoara”, men vi tog fejl…

Vi startede med at få Apparat til at køre os til Kastrup kl. midt om natten. Bag i HiAcen viste det sig, at der lå en boardbag på 38 kg. og en på 47 kg. og det kunne TAP Airlines ikke li’. Vi havde en aftale om to bags med 25 kg. i hver og så sædvanlig bagage. Heldigvis havde vi meget lidt bagage med ud over windsurfudstyr, så efter verdens hurtigste ompakning lige foran checkin skrankerne i Københavns lufthavn, stod vi med 4 x 25 kg og et board i overskud. Boardet blev efterladt, og vi stormede alt hvad vi kunne ud i flyet – og nåede det lige.

Da vi kom til Lissabon viste det sig at flyet til Brasilien var blevet aflyst pga. strejke, og så måtte vi ellers overnatte i Lissabon. Heldigvis var vi ikke de eneste berørte og vores transfer-aftale i Fortaleza blev blot rykket til dagen efter. Køreturen fra Fortaleza til Jeri tager ca. 4 timer. 3.15 på asfalt, og så ca. 45 min på sand.

Søndag aften d. 7/11 ankom vi til Jeri og Jeri Village Hotel. Alt er sand her og det blæser hele tiden. Det viste sig desværre at vores værtinde ikke er så god til engelsk og hendes “beach hotel” ligger ikke heeeelt på stranden, men nærmere 400-500 meter derfra. Det er lidt bøvlet med windsurfudstyr. Derudover lykkedes det selvfølgelig TAP at lave huller i begge vores boards….

I løbet af ugen, prøvede vi at få en aftale omkring opbevaring af udstyr på stranden i stand. Uheldigvis lavede vi en aftale med den mest fesne makker. Han er konstant skæv, lyver konstant om alt, og efter at have snakket lidt med folk hernede, så er det helt klart, at ham skal man vist bare undgå. Vi betalte ham desværre 260 real forud for opbevaring i 4 uger, men pludselig blev prisen fordoblet. Vi har nu flyttet vores udstyr op på hotellet igen, og har nu en dialog i gang med ham om tilbagebetaling.

Alt i alt har første uge i den grad budt på udfordringer, men nu begynder det at ligne noget. Stedet vi bor er rigtig godt. Flinke mennesker, god morgenmad og styr på tingene (på nær det lille salgstrick omkring placering). Derudover er byen større og mere udviklet end vi lige havde regnet med. Der er ingen problemer med at skaffe noget, og VISA-kort klares faktisk også de fleste større steder (dog er der ingen banker eller automater – så husk kontanter!).

Og så er der vejret og vinden. Det er mega-varmt og det blæser helt vildt – altid! Jeg har været på vandet alle dage med 4.7 og 102 ltr. (mit lille bræt blev efterladt i DK) og det har været for stort det meste af tiden. Vinden starter kl. 11 og fortsætter indtil solnedgang omkring 17.30. Her vandrer man op til “beach-baren” hvor de lokale kører en trillebør frem og serverer kyllingespyd og caipirinha’er til særdeles gode priser (2 drinks med masser af sprut i for 5 real = 17 kr.).

Jeg må erkende, at vi endnu engang er endt et sted hvor forholdene er for svære for Anne. I går tog vi på en (smuk, red. Anne) tur (i en buggy, red. Anne) ud til en ferskvands-lagune (og sejlede på tømmerflåde, red. Anne) og der var perfekt, fladt og lækkert vand (som Bonaire går jeg ud fra?? Mads? Malene?). Men det blæste godt nok meget…. 3 timer efter var Anne udstyret med rødt fjæs og vabler på hænderne 🙂 Jeg tror vi skal derud igen…

Nå, vandet kalder… vi prøver at få skrevet lidt mere og uploadet lidt billeder, inden for de næste par dage 🙂

Kommentarer

8 kommentarer til “Windsurfing i Jeri, Brasilien”

 1. Mogens Lund skrev d. 14. november 2010 17:37

  Det ser godt ud! og lyder godt.
  K.H.

 2. Mogens Lund skrev d. 14. november 2010 18:30

  JA, der var jeg vist lidt hurtig med kommentaren!. Jeg havde kun skrålæst!
  Ja-ja udfordringer er godt, og vi håber da, at alt ordner sig til det bedste. mht. varmen er det vel ikke uventet, når man er lidt syd for ækvator på dette tidspunkt af året.
  iøvrigt – tak for SMS’en.

  K.H. – også fra Pia

 3. Mads skrev d. 16. november 2010 10:49

  Hey I to

  Godt at høre I er vel ankomne og efterhånden har styr på det praktiske. Men damn det lyder som en stresset omgang i Kastrup! 🙂
  Hvordan er forholdene? Jeg forestiller mig noget a la Hanstholm? Får du rippet nogle bølger, Aben? 🙂
  Jeg var faktisk på vandet i lørdags, stort set uden af fryse, så sæsonen i DK er ikke helt slut endnu!

  Hang loose fra Malene & Mads som glæder sig til Bonaire.

 4. Anders Lund skrev d. 16. november 2010 13:42

  Ja, det var ikke så godt i Kastrup – hvordan kan så lidt veje så meget?? 🙂

  Vinden begynder ca. kl. 11 og til solnedgang kl. 17.30. Jeg har udelukkende sejlet med 4.7 og den første uge har det hen ad eftermiddagen været for meget. Mads ville have valgt det lille bræt og 4.0 eller 4.5. De sidste to dage har det ikke blæst helt så meget, og 5.4 har været okay.

  Mht. bølger så er det slet ikke som Hanstholm. Slet ikke så stort. Der er en brænding med bølger på en meters penge, men der er ganske fladt imellem. Når du kommer ud bagved er det mere som Bøgebjerg. Bølgerne er meget lange, men det er lidt svært at fange dem, da vinden er mærkelig inde ved kysten (let fralandsvind), og så er der totalt proppet med tyskere der vælter rundt – og så de lokale og “proerne” som laver tricks.

  Om morgenen er der et par okay timer til Anne, men det er stadig bølger og noget sværere end mudderhullet og Korshavn.

  Vi har været i en ferskvandslagune, som må være Bonaire om igen. Helt fladt! Desværre blæste det så meget at jeg var overpoweret med 4.7, så Anne havde en hård dag – men vi skal derud igen og så håber vi på lidt mindre vind.

  Vi ses!

 5. Mathias skrev d. 16. november 2010 14:00

  Hej i 2.

  Det lyder sgu som noget af en udflugt. Dog kan man godt tage sig i at være lidt misundelig – man kigger ud af vinduet og så er der godt nok blæst – men der er 1 farve og det er gråt.

  Anywho – jeg glæder mig til at læse mere om turen og området.

  Mathias

 6. Anders Lund skrev d. 16. november 2010 14:28

  Der er bestemt også plads til ballonbøsser hernede – så tag og spar sammen 😉

 7. Christoffer Hauthorn Boisen skrev d. 8. april 2011 16:55

  Der lyder bestemt som en spændende tur!

  Har I meget erfaring med forskellige flyselvskaber med hensyn til at medbringe boards, og er der nogen I kan anbefale?

 8. Anders Lund skrev d. 11. april 2011 13:51

  Hej Christoffer

  Det var en rigtig fed tur 🙂

  Jeg har forsøgt mig med transport af windsurfudstyr 3 gange: Med Air France (Caribien/Europa) i 2003, Emirates (Europa/Australien) i 2009 og så TAP (Europa/Brasilien) i 2010. Tilbage i 2003 lykkedes det, men det var virkelig med hiv og sving. Emirates ville slet ikke høre tale om det, mens TAP til Brasilien var faktisk ganske rimelige.

  Bemærk at det generelt bare er noget bøvl med windsurf-udstyr og fly. Find altid ud af om det lader sig gøre på forhånd – ikke noget med at møde op i lufthavnen med en “det går nok” – det gør det ikke 🙂
  Sørg for at få skriftlig bekræftelse på alt: Vægt, mål, pris, datoer, destinationer osv. Og sørg for guds skyld for at medbringe tingene til check-in. Og vær der i god tid. Det skal altid op på chef-niveau og kunne dokumenteres når man står der med 3 meter udstyr der vejer 25 kg.

  I november 2010 betalte vi DKK 560,- pr. bag pr. vej. Det var TAP fra København over Lissabon til Fortaleza (Brasilien). Det synes jeg var en god deal.

  Sidste store men: Flyselskaberne kræver at du skriver under på at det er på eget ansvar – og de er bare hårde ved udstyret! Vores tur resulterede i 3 huller i 2 boards og en ødelagt “boardbag”… 🙁

Skriv en kommentar